Duikservice & Berging

Duikservice & berging

De afdeling duikservice & berging van Nautechnics Nederland wordt bemand door deskundige duikadviseurs, gecertificeerde beroepsduikers met een technische achtergrond en doorgewinterde bergers. Vakmensen die al sinds jaar en dag samenwerken, elkaars kwaliteiten kennen en daardoor aan één woord genoeg hebben. De optelsom van hun vakkennis en ervaring maakt dat zij elke onderwaterklus kunnen klaren. Nautechnics Nederland voert alle duikwerkzaamheden uit volgens de wettelijke voorschriften en met luchtvoorziening en communicatie vanaf de wal. Veiligheid staat altijd voorop.

Scheepvaart

Regelmatig zet Nautechnics Nederland zijn duikers in voor inspecties, reparaties en het verhelpen van calamiteiten in de scheepvaart:

  • foto- en video-inspecties van het onderwaterschip
  • het klaren en reinigen van de scheepsschroef
  • onder water lassen en branden
  • plaatsen of vervangen van anodes
  • afdichten zeewaterinlaatsystemen
  • afdichten schroefassystemen
  • tijdelijke afdichting inlaat of uitlaat, bijvoorbeeld bij vervanging afsluiters
  • monteren en demonteren trossenbeschermers
  • onderwatermetingen voor klassebureaus

Waterbouw

Aannemers, gemeenten en provincies doen een beroep op Nautechnics Nederland voor de inspectie, onderhoud, reparatie  en conservering van waterwerken, zoals damwanden, dijken, sluizen, gemalen, ponten, bruggen, kades en riool. Ook worden wij geregeld ingezet voor het verwijderen van obstakels bij sluisdeuren en voor het reinigen van de waterbodem bij waterwerken. Bovendien verlenen we assistentie bij de plaatsing van bijvoorbeeld bruggen en sluisdeuren.

Berging

Nautechnics Nederland verzorgt de complete berging van auto’s, vaartuigen, woonboten en andere grote objecten, zoals scheepsschroeven en pijpleidingen. Aan een berging gaat altijd een gedegen inspectie door onze duikers vooraf, zodat wij weten hoe wij het object het beste kunnen lichten. Wij vragen noodzakelijke gemeentelijke vergunningen aan en zorgen zonodig voor wegafzettingen. Indien gewenst dragen wij ook zorg voor de sloop en/of afvoer van het object. Vanzelfsprekend leveren wij de werkplek weer schoon af. Voor bergingen op open water beschikt Nautechnics Nederland over een geheel uitgerust eigen schip. Dit bergingsvaartuig is ook per uur of dag(deel) te huur.

Recente projecten